Rookie Kampioen Peugeot 206 GTI cup 2020


Assen 11 mei 2022

15-05-2022 16:08

De tweede race van seizoen 2022 vond plaats op het bekende TT circuit Assen. De weersomstandigheden waren ideaal.

De indeling van de dag was weer als vanouds. Een kwalificatie en 3 races. Ook was er weer een staande in plaats van een rollende start.

De kwalificatie ging goed en Joran zet de snelste tijd neer. Het verschil met de nummer 2, Timo de Graaff, is 0.235 seconde. De top 6 zat op binnen de 0.650 seconde. Het zat dus weer lekker dicht bij elkaar.  De pole-position levert Joran weer een extra punt op in het klassement.

Race 1 dus weer een staande start. Joran was goed weg en kon zijn positie behouden en ging als eerste de bocht in, gevolgd door Timo de Graaff en daaracher Marciano van Ling. Timo de Graaff kwam in de eerste bochtencombinatie in contact met Stefan van Bloemendaal en viel terug. De top drie, bestaande uit Joran, Marciano van Ling en Daan de Graaff, bleef tot het einde van de race dicht bij elkaar. Race 1 als 1e geëindigd met een verschil van 0.561 seconde op Marciano. Ook Daan de Graaff zat nog binnen de seconde.

Bij de start van Race 2 was het Marciano van Ling die beter weg kwam. Ook Vejon teammaat Melvin Ezinga was goed weg en pakt bij de start de 3e positie. Na twee ronden neemt Joran de leiding weer over door een mooie inhaalactie op Marciano. Timo de Graaff heeft inmiddels Melvin Ezinga ingehaald en haalt later ook Marciano van Ling in. Ook Melvin Ezinga passeert later in de race nog Marciano. De tweede helft van de race is voorraan bloedje spannend. Joran en Timo geven elkaar geen duimbreed toe en blijven ronde na ronde dicht bij elkaar. Joran wint de race uiteindelijk nipt met op de finishlijn een verschil van 0.184 seconde op Timo. Melvin Ezinga behaalt na een mooie race zijn eerste top 3 finish.

Na de race werden alle rijders verzocht de auto in het parc fermé achter te laten. Hier werden de motoren van alle auto's gecontroleerd op de juiste verzegeling. 

De start van race 3 ging heel erg goed. Joran sloeg al direct een klein gat. Achter Joran ontstond er een flink gevecht op plaats 2. Vooral Gerald Wolters en Timo de Graaff waren aan elkaar gewaagd. Door deze strijd kon Joran uitlopen en had na 4 ronden al een voorsprong van 5 seconden. Met nog 6 ronden te gaan neemt Timo de Graaff de 2e plaats over van Gerald Wolters en zet direct de achtervolging in op Joran. De auto van Timo is zo ontzettend snel dat hij gemiddeld 0.6 seconden per ronde op Joran inloopt. 1 rondje zelfs 1.1 seconde !?!?  Hij liep zienderogen in op Joran, maar Joran bleef goed en geconcentreerd rijden. Op de finishlijn was het verschil 0.967 seconden. Genoeg voor de 3e overwinning van de dag. Gerald Wolters kwam als 3e over de finish op ruim 11 seconden van Joran.

De wedstrijden waren heel erg spannend en een aantal rijders zijn zeer aan elkaar gewaagd, maar ook op deze wedstrijddag heeft Joran weer het maximale resultaat behaald. Een pole position en drie overwinningen. 

Op naar de volgende wedstrijddag op 9 juli op het CM.com Circuit Zandvoort.

—————

Terug