Rookie Kampioen Peugeot 206 GTI cup 2020


Nieuws

15-05-2022 16:08

Assen 11 mei 2022

De tweede race van seizoen 2022 vond plaats op het bekende TT circuit Assen. De weersomstandigheden waren ideaal.

De indeling van de dag was weer als vanouds. Een kwalificatie en 3 races. Ook was er weer een staande in plaats van een rollende start.

De kwalificatie ging goed en Joran zet de snelste tijd neer. Het verschil met de nummer 2, Timo de Graaff, is 0.235 seconde. De top 6 zat op binnen de 0.650 seconde. Het zat dus weer lekker dicht bij elkaar.  De pole-position levert Joran weer een extra punt op in het klassement.

Race 1 dus weer een staande start. Joran was goed weg en kon zijn positie behouden en ging als eerste de bocht in, gevolgd door Timo de Graaff en daaracher Marciano van Ling. Timo de Graaff kwam in de eerste bochtencombinatie in contact met Stefan van Bloemendaal en viel terug. De top drie, bestaande uit Joran, Marciano van Ling en Daan de Graaff, bleef tot het einde van de race dicht bij elkaar. Race 1 als 1e geëindigd met een verschil van 0.561 seconde op Marciano. Ook Daan de Graaff zat nog binnen de seconde.

Bij de start van Race 2 was het Marciano van Ling die beter weg kwam. Ook Vejon teammaat Melvin Ezinga was goed weg en pakt bij de start de 3e positie. Na twee ronden neemt Joran de leiding weer over door een mooie inhaalactie op Marciano. Timo de Graaff heeft inmiddels Melvin Ezinga ingehaald en haalt later ook Marciano van Ling in. Ook Melvin Ezinga passeert later in de race nog Marciano. De tweede helft van de race is voorraan bloedje spannend. Joran en Timo geven elkaar geen duimbreed toe en blijven ronde na ronde dicht bij elkaar. Joran wint de race uiteindelijk nipt met op de finishlijn een verschil van 0.184 seconde op Timo. Melvin Ezinga behaalt na een mooie race zijn eerste top 3 finish.

Na de race werden alle rijders verzocht de auto in het parc fermé achter te laten. Hier werden de motoren van alle auto's gecontroleerd op de juiste verzegeling. 

De start van race 3 ging heel erg goed. Joran sloeg al direct een klein gat. Achter Joran ontstond er een flink gevecht op plaats 2. Vooral Gerald Wolters en Timo de Graaff waren aan elkaar gewaagd. Door deze strijd kon Joran uitlopen en had na 4 ronden al een voorsprong van 5 seconden. Met nog 6 ronden te gaan neemt Timo de Graaff de 2e plaats over van Gerald Wolters en zet direct de achtervolging in op Joran. De auto van Timo is zo ontzettend snel dat hij gemiddeld 0.6 seconden per ronde op Joran inloopt. 1 rondje zelfs 1.1 seconde !?!?  Hij liep zienderogen in op Joran, maar Joran bleef goed en geconcentreerd rijden. Op de finishlijn was het verschil 0.967 seconden. Genoeg voor de 3e overwinning van de dag. Gerald Wolters kwam als 3e over de finish op ruim 11 seconden van Joran.

De wedstrijden waren heel erg spannend en een aantal rijders zijn zeer aan elkaar gewaagd, maar ook op deze wedstrijddag heeft Joran weer het maximale resultaat behaald. Een pole position en drie overwinningen. 

Op naar de volgende wedstrijddag op 9 juli op het CM.com Circuit Zandvoort.

—————

24-04-2022 13:56

Zandvoort 17 april 2022

De eerste race van seizoen 2022 vond plaats op het CM.com Circuit Zandvoort op 1e Paasdag 17 april 2022. Het was heerlijk zonnig weer en het waren veel toeschouwers aanwezig.

De indeling van de dag was, door de vele nieuwe deelnemers, wat anders dan normaal. Een vrije training, kwalificatie en maar 2 races. Ook was er voor het eerst een rollende in plaats van een staande start.

De kwalificatie ging goed en Joran zet de snelste tijd neer. Het verschil met de nummer 2, Edwin Ilbrink, is maar 0.019 seconde. De nummer 3 zat op bijna 1 seconde. Dat belooft nog wat voor de races. De motoren van de auto van Joran en Edwin werden na de kwalificatie door de organisatie verzegeld. Blijkbaar vond men het verschil van de eerste 2 rijders met de rest te groot. De auto van Joran had echter 4 dagen voor de race nog op de officiële testbank gestaan en was ruim binnen de normen afgesteld.

Race 1 dus een rollende start. Dat beviel goed. Kost minder tijd en er waren geen incidenten richting de eerste bocht. Joran kon zijn positie behouden en ging als eerste de Tarzanbocht in, gevolgd door Edwin Ilbrink en daaracher Marciano van Ling. De overige ronden gebeurde er vooraan niet veel en de posities 1 t/m 3 bleven gelijk. Race 1 als 1e geëindigd. 

Race 2 was eigenlijk een kopie van race 1. Ook nu weer dezelfde rijders in de top 3. Joran heeft van begin tot eind aan kop gereden. 

Na de race werden alle rijders verzocht de auto in het parc fermé achter te laten. Hier werden de motoren van alle auto's verzegeld. Een goede zaak om zo de uniformiteit en gelijkwaardigheid binnen de klasse te borgen. 

De dag dus afgesloten met een pole position en twee overwinningen. Een prima begin van het nieuwe seizoen.

 

 

 

—————

29-03-2022 19:34

Racekalender 2022

De racekalender 2022 staat online.

Op zondag 17 april (1e Paasdag) is de eerste wedstrijd op het CM Circuit Zandvoort.

Er zijn geen Covid maatregelen meer dus toeschouwers zijn weer welkom. 

Een mooie gelegenheid om Joran live aan het werk te zien tijdens de 2 races van die dag.

 

—————

24-10-2021 16:48

Joran is 3e in het kampioenschap Peugeot 206 GTI cup

De 4 wedstrijden die meetellen voor het kampioenschap 2021 zitten erop.

Het was Joran's 2e seizoen in de Peugeot 206 GTI cup. Vorig jaar nog Rookie kampioen en 5e algemeen. 

Dit jaar 3e in het kampioenschap !

 

Het was een seizoen van veel overwinningen, mooie inhaalacties, record rondetijden en leermomenten, maar ook van mechanische tegenslagen en discutabele straffen. Kortom, een geweldig seizoen met een geweldig resultaat.

Joran bedankt iedereen voor de support. Ook alle sponsoren hartelijk bedankt !

In het bijzonder bedankt Joran het team van Vejon Racing voor de geweldige auto dit seizoen en alle ondersteuning. Het was een fijne samenwerking en op naar 2022 met als doel de 1e plaats in het kampioenschap !

 

 

—————

24-10-2021 16:14

Zandvoort 10 oktober 2021

Op zondag 10 oktober was de vierde wedstrijd op het circuit van Zandvoort. Dit was de laatste wedstrijd die meetelt voor het klassement. Meer dan 30 deelnemers stonden aan de start. Joran staat aan het begin van de wedstrijd 3e in het kampioenschap met de nodige achterstand op de nummers 1 en 2. Het enige dat Joran kan doen, is proberen alles te winnen en hopen op een slechtere klassering van de concurrentie. De druk stond er dus vol op.

Het was nog vroeg in de ochtend en de mist hing nog over het circuit toen de kwalificatie werd verreden. Joran was erg snel onderweg en pakt met een tijd van 2.07.592 de pole position. Dit is een ronderecord voor een Peugeot 206 GTI op het circuit van Zandvoort.

Joran had een slechte start in race 1 en viel terug naar plek 2. Dit was niet van lange duur, want in de 2e ronde wist Joran de leiding al weer over te nemen. Met nog een paar ronden te gaan kwam er een code 60 situatie. Bij de herstart was Joran scherp en behield zijn voorsprong. 

In race 2 kon Joran wel zijn eerste positie behouden na de start. Van start tot finish heeft Joran aan de leiding gelegen met de concurrentie op gepaste afstand. Een mooi overwinning van race 2.

Ook bij de start van race 3 was Joran niet echt lekker weg. Ook nu was het niet van lange duur, voordat Joran de koppositie weer terug had. Met een mooie inhaalactie in de tarzanbocht pakt hij de leiding weer over van Alexander Japin. Ook nu geeft Joran deze positie niet meer uit handen. Weer gewonnen!

Met een pole position en drie race overwinningen heeft Joran het maximale aantal punten gescoord voor deze wedstrijddag. Dat was ook het doel. De concurrentie finisht echter iedere race als 2e en 3e, waardoor de achterstand in het klassement van het begin van de dag wel wordt verkleind. Maar het blijkt niet genoeg om een positie in het klassement op te schuiven.

Joran eindigt dit spannende kampioenschap 2021 als 3e!

 

 

 

—————

24-10-2021 15:49

Zolder 31 augustus 2021

Op 31 augustus was de derde wedstrijd op het mooie circuit van Zolder in België. Na de nodige pech in de vorige wedstrijd op Zandvoort was Joran vol goede moed.

De kwalificatie ging prima. Het werd uiteindelijk een 2e plek met maar 3/100 verschil met de tijd voor pole position.

Race 1 was het continu close racing tussen Joran en Guillermo van Pamelen. Het was erg spannend en geweldig om naar te kijken. Mooi om te hoe deze twee jonge rijders aan elkaar gewaagd waren op dit circuit. Joran finished als 2e, maar wordt 3 plaatsen terug gezet in de einduitslag vanwege vermijdbaar contact. Uiteindelijk dus als 5e geëindigd.

Race 2 dus als 5e van start. Joran had een geweldige start en wist al in de eerste ronde een aantal concurrenten in te halen. Na 1 ronde lag Joran al weer 2e. Ook nu was het continu stuivertje wisselen met Guillermo. Met nog 1 ronde te gaan had Joran de koppositie overgenomen, maar bij het ingaan van de Eerste Linkse deed Guillermo een ultieme poging om de leiding over te nemen. Meerdere bochten bleven Joran en Guillermo naast elkaar. Het duel werd op het scherpst van de snede gestreden. Joran kwam net iets tekort op de eindstreep. Weer als 2e gefinished. Echter kreeg Joran ook nu een straf, 10 seconden tijdstraf, vanwege track limits. Hierdoor als 6e geëindigd deze race.

Jammer van de beide straffen, waardoor een podiumplaats en belangrijke punten voor het klassement verloren gingen. Beide beslissingen waren discutabel, maar niets aan te doen. Toch een mooi resultaat na een geweldige racedag.

 

—————

10-07-2021 18:19

Zandvoort 16 mei + 27 juni 2021

De eerste twee racedagen van de Peugeot 206 gti cup seizoen 2021 heb ik achter de rug.

De eerste racedag was op 16 mei op circuit Zandvoort. Na heel veel getraind te hebben, had ik er weer echt zin in. De pole position werd gepakt onder half natte omstandigheden. De eerste race won ik, maar door een tijdstraf van 5 seconden wegens een fout bij de start uiteindelijk 2e geworden. De 2e en de 3e race heb ik met overmacht gewonnen. En ook nog eens de snelste tijd ooit gereden met een Peugeot 206 gti cup auto op Zandvoort.

Deze uitslagen waren onder voorbehoud, want de concurrentie was wat minder blij en mijn auto werd verzegeld door de technische commissie. Na de racedag is de auto op de testbank geweest bij MDM voor een nacontrole. Zoals verwacht was alles binnen de gestelde limieten en was ik officieel de grote winnaar van racedag 1.

 

De tweede racedag was op 27 juni ook weer op circuit Zandvoort. De dag vol goede moed begonnen, maar bij de kwalificatie had ik al wat last van mechanische problemen met de auto. De schade nog aardig beperkt gehouden en uiteindelijk de 7e tijd kunnen rijden. Race 1 hoopvol van start met het idee dat het een leuke inhaalrace zou gaan worden. De mechanische problemen werden echter alleen maar erger en in plaats van naar voren te rijden was ik alleen maar in gevecht in het middenveld en ben ik als 11e gefinished. De mechanische problemen waren zo erg dat deze niet tussen de races door konden worden verholpen. Race 2 ben ik nog wel gestart in de hoop dat het zou meevallen, maar in ronde 9 was het over en uit. De race niet uit kunnen rijden, maar nog wel als 27e geklasseerd. Door alle problemen heb ik race 3 niet meer kunnen rijden.

Ontzettend balen, maar niets aan te doen. Samen met het fantastische team van Vejon Racing heb ik er alles aan gedaan om het beste eruit te halen.

De concurrentie had het door onze problemen wel heel erg makkelijk. Wij kijken dan ook al weer uit naar de volgende racedag op de kalender en zullen dan weer voor de 1e plek strijden.

 

—————

30-12-2020 17:42

Joran is rookie kampioen Peugeot 206 GTI cup 2020

De laatste race van 2020 op het TT-circuit van Assen ging vanwege Corona helaas niet door. Hiermee komt er een abrupt einde aan het seizoen 2020.

Dit betekent dat Joran de rookie kampioen 2020 is. In het algemeen klassement is hij 5e geworden.

Voor het eerste seizoen in de autosport een geweldige prestatie.

Hopelijk wordt 2021 weer een 'normaal' seizoen. Joran heeft er in ieder geval zin in!

 

—————

16-09-2020 20:14

Tussenstand klassement

Na de races in Zandvoort en Meppen staat Joran bovenaan in het rookie klassement en staat hij 5e in het algemeen klassement.

Er is nog 1 race te gaan en wel op donderdag 29 oktober op het TT-circuit in Assen.

—————

01-09-2020 19:51

Meppen (D) 30 augustus 2020

Vandaag rijden de 206'jes op het kleine en technische circuit van Meppen in Duitsland.

Op vrijdag 28 augustus waren wij er al heen gegaan om in de middag te kunnen trainen. Hier bleek de snelheid er al aardig in te zitten.

Zondagochtend vroeg de kwalificatie en de training van vrijdag betaalde zich uit. Een hele mooie 4e startpositie voor de 1e race.

In race 1 heeft Joran een slechte start en valt terug naar de 8e positie, maar hij laat het er niet bij zitten. Vol vertrouwen begint hij aan een fraaie inhaalrace met hele mooie inhaalacties uit het boekje. Joran eindigt op de plek waar hij ook begon: 4e . Na de race blijkt dat Joran iemand onder geel heeft ingehaald en krijgt daarvoor 20 seconden tijdstraf. Daardoor valt hij in de definitieve uitslag terug naar plaats 9 algemeen en 2e rookie.

Joran heeft in race 2 een betere start, maar komt de eerste bocht toch als 6e door. Ook nu is het tempo erg goed en met een paar mooie inhaalacties eindigt hij op een 4e plaats algemeen en als 2e rookie.

De start van race 3 gaat erg goed en Joran behoudt zijn positie. Met een echt geweldige inhaalactie voor de chicane schuift Joran door naar de 3e plaats. Halverwege de race begint het te regenen. Eerst alleen in bocht 2 en de rest van de baan droog, maar al gauw is de hele baan kletsnat. Het regent pijpenstelen. Na een fout van zijn voorligger kan Joran opschuiven naar de 2e plaats. Met een goede wagenbeheersing in deze hele slechte omstandigheden kan Joran zijn positie behouden. Een hele mooie 2e plaats algemeen en 1e rookie.

—————

—————