Rookie Kampioen Peugeot 206 GTI cup 2020


Zandvoort 17 april 2022

24-04-2022 13:56

De eerste race van seizoen 2022 vond plaats op het CM.com Circuit Zandvoort op 1e Paasdag 17 april 2022. Het was heerlijk zonnig weer en het waren veel toeschouwers aanwezig.

De indeling van de dag was, door de vele nieuwe deelnemers, wat anders dan normaal. Een vrije training, kwalificatie en maar 2 races. Ook was er voor het eerst een rollende in plaats van een staande start.

De kwalificatie ging goed en Joran zet de snelste tijd neer. Het verschil met de nummer 2, Edwin Ilbrink, is maar 0.019 seconde. De nummer 3 zat op bijna 1 seconde. Dat belooft nog wat voor de races. De motoren van de auto van Joran en Edwin werden na de kwalificatie door de organisatie verzegeld. Blijkbaar vond men het verschil van de eerste 2 rijders met de rest te groot. De auto van Joran had echter 4 dagen voor de race nog op de officiële testbank gestaan en was ruim binnen de normen afgesteld.

Race 1 dus een rollende start. Dat beviel goed. Kost minder tijd en er waren geen incidenten richting de eerste bocht. Joran kon zijn positie behouden en ging als eerste de Tarzanbocht in, gevolgd door Edwin Ilbrink en daaracher Marciano van Ling. De overige ronden gebeurde er vooraan niet veel en de posities 1 t/m 3 bleven gelijk. Race 1 als 1e geëindigd. 

Race 2 was eigenlijk een kopie van race 1. Ook nu weer dezelfde rijders in de top 3. Joran heeft van begin tot eind aan kop gereden. 

Na de race werden alle rijders verzocht de auto in het parc fermé achter te laten. Hier werden de motoren van alle auto's verzegeld. Een goede zaak om zo de uniformiteit en gelijkwaardigheid binnen de klasse te borgen. 

De dag dus afgesloten met een pole position en twee overwinningen. Een prima begin van het nieuwe seizoen.

 

 

 

—————

Terug